Gå direkt till innehållet på sidan
fredagen den 17 november 2017 

Revisorsinspektionen söker en kvalificerad jurist

Revisorsinspektionen rekryterar nu en kvalificerad jurist som är delaktig i arbetet med högaktuella lagar och områden under ständig utveckling.

Vill du vara med och utveckla den framtida revisionen i Sverige? Här har du möjlighet att arbeta med högaktuella lagar och områden under ständig utveckling.

Om anställningen hos Revisorsinspektionen och vårt erbjudande

Revisorsinspektionen (RI) är regeringens expertmyndighet i frågor om revisorer och revision. Vårt huvuduppdrag är att ansvara för att god revisorssed och god revisionssed utvecklas på ett ändamålsenligt sätt och att säkerställa tillgången nationellt till kvalificerade revisorer så att näringslivet och samhället i övrigt har tillgång till revisorer.

RI har två övergripande uppgifter. Den första är att utöva tillsyn över revisorer och revisionsbolag. Den andra är att se till att det finns kvalificerade revisorer för revisionsbranschens behov, vilket sker bl.a. genom att anordna prov för revisorsexamen. RI har ett omfattande internationellt engagemang på nordisk, europeisk och global nivå.

RI har f.n. 25 anställda. De flesta är jurister eller revisorer. Vi behöver nu rekrytera en kvalificerad jurist.

Som kvalificerad jurist deltar du framför allt i vår tillsynsverksamhet. Tillsammans med revisorer handlägger du självständigt disciplinärenden och ärenden om förhandsbesked fram till avgörande. I arbetet ingår också att handlägga ärenden som överklagas till domstol och att delta i lagstiftningsarbetet på revisors- och revisionsområdet (t.ex. genom utarbetande av remissvar). I arbetet kan därutöver ingå att delta i RI:s proaktiva och förebyggande verksamhet.

Vi erbjuder dig en professionell och stimulerande miljö där olika professioner samarbetar och med goda möjligheter till dels personlig utveckling och dels möjlighet att aktivt delta i RI:s verksamhets-utveckling. Som jurist hos RI kommer du att få arbeta med den juridik som kretsar kring revision och revisorer och få möjlighet att fördjupa dig i bl.a. associationsrätt och skatterätt. Du kommer också att arbeta med förvaltningsrättsliga frågor som t.ex. rör myndighetsutövning mot enskilda samt offentlighet och sekretess.

Vår arbetsplats är belägen vid Karlaplan i centrala Stockholm.

Kvalifikationer

Vi söker dig med följande bakgrund:

 • Jur.kand. eller juristexamen.
 • Flerårig erfarenhet från arbete vid myndighet, t.ex. Regeringskansliet, domstol eller tillsyns- och utvärderingsmyndighet eller annan kvalificerad yrkeserfarenhet t.ex. från revisions- eller advokatbyrå.

För att lyckas i arbete som jurist hos RI uppskattar du att samarbeta med andra. Du är noggrann och handlingskraftig samt har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter med fokus på lösningar och resultat. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Dina egenskaper:

 • God förmåga att snabbt sätta in dig i nya rättsområden och hantera ett stort utredningsmaterial.
 • Mycket god förmåga att göra och presentera juridiska analyser och överväganden.
 • God förmåga att arbeta strukturerat och självständigt när arbetsuppgifterna så kräver.
 • Ett intresse av att vara aktiv i omvärldsbevakningen.
 • Hög integritet.
 • Mycket god förmåga att arbeta strategiskt och se komplexa helheter och samband.
 • God förmåga att vara drivande och initiativrik i arbetet och på arbetsplatsen.
 • Mycket god samarbetsförmåga.
 • Mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med individuell lönesättning. Anställningen kan inledas med provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Du är välkommen med din ansökan senast den 7 juni 2017 till ri@revisorsinspektionen.se. Vi behandlar ansökningar fortlöpande under ansökningstiden.

Betyg, intyg och referenser som du vill åberopa tar vi gärna emot inför en eventuell intervju.

Om du har frågor kontakta

Chefsjuristen Adam Diamant tel. 08 738 46 99 eller 0738-68 36 44.

Administrativa chefen Kristina Rasmusson tel. 08 738 46 31 eller 0738-68 36 30.

Facklig representant, Jusek, Fredrik Bengtsson tel. 08 738 46 87 eller 0738 68 36 06.

Vi har tagit ställning till vilka annonseringskanaler som ska användas och undanber oss därför alla samtal från försäljare och bemannings- och rekryteringsföretag.

Revisorsnämnden  |  Karlavägen 104, Box 24014, 104 50 Stockholm
Telefon: 08-738 46 00  |  rn@revisorsnamnden.se